Aktiivilomalle pakkaaminen

Kuinka pakata urheiluvarusteet lomaa varten?

Loma ja urheilu.. Kuka haluaa todellakin yhdistää lomalleen urheilun. Allekirjoittanut ei ainakaan moiseen hömppään sorru. Kun ollaan lomalla, niin sitten tasan tarkkaan ollaan lomalla ja unohdetaan moinen treenaaminen. Juodaan olutta ja syödään paikallisia herkkuja, missä maailman kolkassa sitten oletkaan. Muistellaan treenaamista sitten loman jälkeen taas. Noh, joka tapauksessa meitä maailman tallaajia löytyy moneen junaan. Joten ne jotka todella lomallaan haluavat treenata, voivat pakata matkaan treenikamat mukaan..

Mitä mukaan?

Suuntana Rion rannat, Barcelonan ihana kaupunki vai kenties rantaloma Thaimaassa? Eihän sillä niin väliä ole, mihin suuntaa, jos kuitenkin treenata tahtoo lomansa aikana. Jokaisessa maailman kolkassa kun on varmasti tietä tai rantaa ihan riittävästi yhden jos toisenkin juoksutreenin tekemiseen ja hieman paremmista hotelleista löytyy lähes aina kuntosali.

Sinä peruspekka, pakkaa siis mukaan juoksulenkkarit, juoksuhousut ja treenipaita. Näillä pääsee jo alkuun. Toki on hyvä ottaa mukaan myös oma treenipullo ja pyyhe. Äläkä unohda sukkia niitä lenkkareita varten, tulee vielä hitonmoiset rakot jalkoihin kun vetää lenkkarit jalkaan ilman sukkia! Niin, eiköhän ihan perus salikassilla siis pääse jo hyvin liikkeelle, jos loma on lyhyt, muttei malta jättää treenaamista väliin.

Jos taas suunnitelmissa on fillarilenkki vuorille, niin pakkaa mukaan hyvät fillarointipöksyt! Ja paita. Ja kengät. Ainakin siinä tapauksessa, jos suunnittelet vetäväsi jotain maantiepyöräilyn maailman ennätysaikaa. Kyllähän se fillari meinaan aivan varmasti löytyy ihan mistä tahansa maailman kolkasta, jos vaan tarve vaatii. Jos taas suuntaat vain mukavalle päiväajelulle ympäri kyliä, niin unohda suuremmat treenikamat kotiin. Ei niitä tarvitse, jos hiljalleen lipuu filetsulla eteenpäin ja pysähtyy joka toiseen kuppilaan oluelle. Pitähään lämpimässä ilmastossa huolehtia nesteytyksestä..

Talvilajit

Aina lomasta puhuttaessa mieli ponnahtaa vain palmujen alle. Mitä jos nokka onkin suunnattu kohti pohjoista ja Lappia? Tai jos suuntana onkin lasketteluloma Alpeille? Mitä sitten kuuluu pakata mukaan?

Jokainen laskettelija sen tietää, että oma laskettelupuku on toki lähtökohtana. Sen lisäksi tietysti hanskat, pipo, lasit ja kypärä. Jos omat välineet haluaa myös raahata mukaan, niin niitä ei toki sovi unohtaa. Toki paikalla on mahdollisuus vuokrata niin lumilautaa, suksia kuin mitä tahansa muutakin vermettä. Mutta kyllähän omat välineet on aina omat välineet!

Laskettelusukset
Laskettelusukset kannattaa suojata matkan ajaksi

Nokka on kohti alppeja ja matkalaukkuun pitäisi survoa niin laskettelupuku, kuin muutkin parin viikon vaatteet. Sen lisäksi on mukana lumilautaa ja monoja. Mihin nämä kaikki tungetaan? Niin, kannattaa jo matkaa suunnitellessa varmistella paljonko se omien varusteiden mukana raahaaminen tulee kustantamaan ja kuinka se onnistuu. Samaan lautapussiin kannattaa varmaan tuikata parikin lautaa ja monot, niin säästyy ainakain pari markkaa ylimääräisistä matkatavaroista.

Entäs ne kohtalaisen paksut ja ison tilan vievät lasketteluvaatteet? Vakuumi huudettu! Pakkaa siis paljon tilaa vievät kamat vakuumiin, ainakin Suomesta lähtiessä. Niin saatu tungettua kaiken mahdollisen yhteen matkalaukkuun, etkä tarvitse toista laukkua pelkille varusteille ja vaatteille. On sitten taas asia erikseen, miten saat pakattua moiset vaatteet takaisin vakuumeihin kun olet lähdössä takaisin kotiin päin. Mutta eiköhän hotellin siivojalta sen verran Hooveria lainaksi liikene, että saa yhdesta jos toisestakin muovipussukasta imettyä ilmat pihalle..

Miten suojaat varusteesi?

Urheiluvarusteet kun tuppaavat olemaan melko kalliita, kannattaa niiden suojaus hoitaa kunnolla. Siispä lumilaudat ja lasketteluvälineet kannattaakin ehdottomasti laittaa matkustuksen ajaksi niille tarkoitettuun suojapussiin, vaikka laittaisitkin ne suksiboksiin. Näin estät naarmujen ja kolhujen syntymisen. Jos taas haluat mennä hieman edullisemmalla vaihtoehdolla, voit hankkia sopivia pahvilaatikoita varusteita varten – näitä voit löytää jopa ilmaiseksi vaikkapa kauppojen jätepaikoilta.

Pakkaaminen

Pohdi siis lomalle lähtiessä, että mitä oikein tarvitset mukaasi. Ja pohdi tarkoin, etenkin siinä vaiheessa kun kyse on ulkomaanmatkasta etkä voi omassa autossa säilyttää seitsemää vaatekertaa. Tee lista kamoista ja pohdi montako laukkua tarvitse mukaan. Jos tavaraa on suuri määrä niin sinulla kuin matkatovereillakin, pakatkaa osa kamoista yhteiseen laukkuun. Saa säästettyä hiukan tilaa ja pari markkaa ylimääräisistä matkatavaroista. Ja kyllä, onhan se helpompaa lähteä matkustelemaan vähemmällä matkatavaramäärällä, saati niin että jokaisella on kolme matkalaukullista tavaraa mukana..